15 Mayıs 2019 Çarşamba

Yeni askerlik sistemi çalışmasında sona gelindi



Yeni askerlik sistemi çalışmasında sona gelindi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çalışmanın taslağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sunuyor. Hulusi Akar beştepedeki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi veriyor şayet cumhur başkanı tarafından onaylanırsa taslağın kısa süre içerisinde Türkiye büyük millet meclisi gündemine gelmesi bekleniyor.

Taslak çalışmaya göre halen 12 ay olan uzun dönem askerlik süresi 6 ay'a düşüyor. 6 ayı tamamlayanlar dilerlerse terhis olabilecek devam etmek isteyenler ise 6 ay daha askerlik yapacak. bu süreçte maaş alacaklar.


yeni askerlik sistemi ile bedelli askerlik kalıcı hale gelecek yeni dönemde lisans ve lisans üstü mezunları için yedek subaylık uygulaması devam edecek. 2 yıllık üniversite mezunları içinde yedek astsubaylık uygulaması başlayacak.


Yorumum: çok iyi oldu bu yeni askerlik sistemi gençelere yarayacak isteyen 6 aydan sonra maaşlı devam edebilecek. bizim zamanımızda 15 aydı. askerlik psikolojiyide bozuyor sağlığı etkiliyor ama yapacak bişe yok vatan görevi gerçi herkesin bünyesi farklı. şimdi benim kardeşim 6 ay yapacak çok iyi bu 6 ay hiç bişe değil inşallah yürürlüğe girer meclisten onayı alır diyorum. 2 yıllık üniversite mezunları astsubay 4 yıllıklar yedek subay olarak kalabilecekler buda güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder