17 Mayıs 2019 Cuma

Pregabalin Lirika bağımlılık yapar dikkat etmeniz gerekenler



Pregabalin etken maddeli ilaçların doktor kontrolünde kullanılmadığında tehlikeleri çok yüksektir birincisi bağımlılık yapar. Öncelikle eğer size ve yakınınıza Pregabalin etken maddeli bir ilaç yazılmış ise birinci dikkat etmeniz gereken bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir başkalarına kesinlikle vermeyiniz ve önermeyiniz.

İkinci dikkat etmemiz gereken konu ise bu ilacı kullanım sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı söylemeyi unutmayınız. Üçüncü dikkat etmeniz gereken ise size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük dozda kesinlikle kullanmayınız.



Dördüncü dikkat etmeniz gereken ise ilacın içinden çıkan kullanım yazısını kesinlikle atmayınız daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Arkadaşlar bu Pregabalin etken maddeli ilaçlar (lirika gibi) 50,75,100,150 ve 300 mg olarak mevcuttur. Bu ilaçlar nöropatik ağrı, epilepsi, yaygın anksiyete bozukluğunda doktor kontrolünde kullanılır.

Olası yan etkileri iştah artışı, kendini olduğundan daha iyi hissetme, cinsel istekte azalma, dikkat bozukluğu, peniste sertleşme bozukluğu, kilo artışı gibi yan etkileri yaygın bir şekilde 10 kişiden birinde görülmektedir.

Farklı yan etki yaşayanlar yorumlara yazabilirler burada dikkat etmemiz gereken bir başka nokta ise Pregabalin içerikli bir ilacı kullanıyorsanız bağışıklık sisteminiz düşmemesi gerekli eğer bağışıklık sisteminiz zayıf ise kullanmayınız.


Lirika ilaçları yine söylüyorum bağımlılık yapar ve sonu psikiyatri hastanesinde biter tedavi olarak görürsünüz kendinizi bir hastanenin psikiyatri bölümünde.Çevremde aşırı kilo alan ve kafayı yiyen çok kişiye rastladım çoğu lirika hap bağımlısı gençler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder