19 Mayıs 2019 Pazar

Suyun Mucizesi



Suda bulunan moleküllerin küçük olmasına rağmen o kadar çok özelliklerin bulunması olağan üstü bir durumdur. Sudaki bulunan moleküllere benzerlerine sahip başka bir molekül bulamazsınız suda bulunan moleküllerin bu özelliklerden bir tanesi bile eksik olmuş olsaydı bu gezegende hayat var olmazdı.


Suyun her bir niteliği eşsizdir suyun bu nitelikleri genel olarak fizik kurallarına karşı aykırıdır bilim henüz bu soruya cevap verememiştir. Sıvı, katı, ve gaz hallerinin her üçünde de bulunabilinen dünyadaki tek maddedir. Neden tüm sıvılar arasında yüzey gerilimi en fazla olan sıvı sudur, neden su dünyadaki en güçlü çözücüdür ve nasıl oluyor da yer çekimine meydan okuyarak ve onlarca atmosferlik basınca rağmen dev ağaçlarının gövdelerine yükselebiliyor.


Suyun bir hafızası vardır dünya çapında pek çok ülkede gerçekleştirilen deneyler gösteriyor ki su dışarıdan gelen etkileri ve kalıbını alır etrafında olan biten her şeyi hatırlar. suyla temasa geçen her madde suda iz bırakır atalarımız gümüş kaplar kullanarak normal suyun şifalı suya dönüştürürken söndürme özelliğini tahmin mi etmişlerdi.

suyun yapısı demek moleküllerinin nasıl organize olduğu demektir burada su moleküllerinin nasıl bir araya gelerek gruplar oluşturduğunu görebiliriz bunlara küme denir. Bilim adamlarına göre bu kümeler bir tür hafıza hücresi görevi görüyor ve su dünya ile ilişkisinin tarihinin tamamen buraya kaydediyor sanki bir manyetik band gibi hiç birimiz bir elektronik cihaz kullandığımızda veya bir lamba yaktığımızda sulu hücrenin değişebileceğini düşünmez yaptığımız tüm araştırmalar buna yöneliktir.

Su tabi ki her zaman su olarak kalır ama yapısı tıpkı bir sinir sistemi gibi tüm uyarılara tepki gösterir modern araçlar sayesinde suyun her bir hafıza hücresinde 440 bin bilgi hücresi bulunduğu kaydedilmiştir. bu hücrelerin her biri çevre ile kendilerine özgü bir etkileşim türü sağlamaktan sorumludur.

eğer kümeleri belirli bir molekül grubu olarak düşünürseniz bu küme sadece kısa bir süre yaşayabilir ancak bunu molekül gruptan ayrılabildiği ve başka bir moleküllerin katılabildiği bir yapı olarak düşünürseniz bu küme fiilen çok uzun süre yaşayabilir küme yapılarının istikrarlılığı suyun bilgiyi kaydetme ve depolama yetkisinin olduğunu hipotezini doğrular.

5 yorum:

  1. Emeğinize ellerinizle sağlık . Bilgilendirici bir yazı .
    İzleyici gadgeti eklememissiniz . Eklemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

      izleyici gadget nasıl ekleniyor ki

      Sil
    2. Yerleşim ▶gadget ekle ▶ izleyiciler.

      Sil
  2. İzle butonu bulamadık o nedenle takip edemedim, güzel bir site izmire selam:)

    YanıtlaSil