19 Mayıs 2019 Pazar

Damar tıkanıklığını açan bitkisel tedavi



Acaba Damar tıkanıklığını bitkisel tedavilerle giderebilir miyiz? damar tıkanıklığını bitkisel tedavilerle açabilir miyiz? hepiniz biliyorsunuz limon kürleri, sarımsak kürleri, maydanoz kürleri gibi bir takım önerilerde bulunuluyor insanlara ama acaba gerçekten bilimsel olarak elimizde ne var? bunları elle tutulur somut gerçekler halinde görme şansımız var mı bu konuda sizlere bunları anlatacağım.

öncelikle şunu demek istiyorum özellikle sizde veya yakınlarınızın herhangi birisinde şah damarlarında, kalp damarlarında, bacak damarlarında bir takım tıkanıklıklar varsa o zaman sizlere bir önerim olacak bu önerimi de yazımın sonunda size sunacağım.


bitkisel tedavi yöntemleri 1850 yılında amerikan dergisinde yayınlanan bir çalışmayla başlıyor bu hikaye bitkisel tedavi yöntemleri daha doğrusu. O da şu istatistiklere baktıkları zaman görüyolarki 1939-1945 yılları arasında norveç'te kalp damar hastalıklarına bağlı olan ölümlerde bir düşüş meydana geldi. ilk önce buna pek anlam veremiyorlar fakat sonra diyorlar ki burada bir önemli değişiklik olması lazım önemli değişiklikte nedir savaş sırasında askerler Çiftçileri ne yapıyorlar hayvanlarına el koyuyorlar, et ürünlerine el koyuyorlar, süt ürünlerine el koyuyorlar bunun sonucunda halk ne yapıyor halk mecburen meyve ve sebze ile beslenmek zorunda kalıyor en önemli değişiklik bu.Sonra birde bakıyorlar ki 1945 yılından sonra işler düzelmeye başladığı zaman et ve sür ürünlerinin tüketimi artmaya başladığı zaman tabi ölümler artmaya başlıyor.

Hemen arkasından 1950-54 yıllarında yapılan bir çalışma var o da şu korede savaşta ölen askerlere yapılan otopsilerde görüyorlar ki 20 yaşlardaki bu genç çocuklarda kalp damarlarında bir takım tıkanıklıklar var herkes hayrete düşüyor nasıl oluyor bu kadar erken yaşta bu damar tıkanıklıkları meydana geliyor diye.

Hemen arkasından 1959 yılında ilginç bir çalışma yapıyorlar bu çalışmada 2 şehir alıyorlar bu şehirlerden bir tanesi Uganda'daki Kampala şehri diğeri amerikadaki bir şehir ve bakıyorlar ki yaş grupları aynı olan toplulukta otopsilerde acaba kalp damarlarında tıkanıklık oranı nedir diye bakıyorlar. Bakıyorlar ki amerikadaki şehirde %20 Uganda da Kampala'da %0.2 inanılmaz bir fark var sonrada bakıyorlar acaba bunlarda beslenme açısından bir fark var mı diye biliyorsunuz Amerikalılar bize benzer bir şekilde besleniyorlar yarım ekmek sandviç falan Ugandadaki kamp alanındaki insanlar nelerle besleniyorlar Bakliyatla besleniyorlar, Büyük yeşil yapraklı sebzelerle, Pazılarla, Ispanaklarla vb.. dolayısıyla bakıyorlar ki bunun ikisinin arasında önemli bir fark var sonra yıllar sonra baktıkları zaman bu farkın aynı zamanda kolesterol düzeylerinde de etkili olduklarını görüyorlar Uganda da Kolesterol düzeyleri çok düşük Amerikalılarda çok yüksek gene burada temel farklılığın beslenme farklılığı olduğu düşünülüyor.

İskandinav Ülkeleri ki avrupa ülkeleri Amerikalılara nazaran biraz daha ilgililer bu konuda ne yapmışlar bacak damarlarında tıkanıklık olan kişilere mercimek ona benzeri olan bir takım diyet uygulamışlar ve bu diyetin sonucunda bakmışlar ki bu kişilerde 3 hafta içerisinde bacak damarlarındaki kan akımı %11 oranında artmış. gene benzer bir şekilde bitkisel tedavi uygulanan hastalarda anjiyografilerde normal bitkisel tedavi uygulamayan kişilerde %6 oranında darlıklar artmışken uygulayanlarda %11 oranında düşüş sağlamış bu konuda bazı yavaş yavaş birtakım olumlu sonuçlar elde ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder